Bygga Brygga

RING OSS - 08-420 028 68

ROT-avdrag

ROT-avdraget är en skattefinansierad subvention som möjliggör en minskning av arbetskostnaderna för alla privatpersoner som äger din bostad. Med hjälp av ROT-avdraget kan du sänka kostnaderna för alla typer av renoveringar.

Detta måste uppfyllas för ROT-avdrag

För att privatpersoner ska få göra ROT-avdrag är det viktigt att arbetet och betalningen för det sker inom ramen för vissa villkor. De är bland annat:

  • Betalningen ska ske på elektroniskt vis som exempelvis med kontokort, BankID eller Swish. Kravet på elektronisk betalning gäller när rotarbetet betalas enligt den så kallade fakturamodellen.
  • Arbetet ska utföras i ett småhus, en bostadsrätt eller en ägarlägenhet som du äger och bor i, och du ska äga bostaden under den period som arbetet utförs. Du ska helt eller delvis bo i bostaden där arbetet utförs. Detta gäller även fritidshus och bostäder där du bara bor ibland.
  • Om småhuset är yngre än 5 år får arbetet endast syfta till att återställa småhuset såsom det var från början. I bostadsrätter ger bara arbete innanför bostadens väggar, tak och golv rätt till rotavdrag.
  • Det går däremot aldrig att få rotavdrag för att bygga en helt ny bostad.
  • Du måste ha fyllt minst 18 år vid beskattningsårets utgång.
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst, och måste betala tillräckligt med skatt för att kunna få dra av för rotarbete.
  • Du måste ha betalat för arbetet före årsskiftet för att avdraget ska komma med i din deklaration året efter.

Magnus Lindquist Byggkonsult AB


Mariehällstorget 6
168 72 Bromma

08-420 028 68

[javascript protected email address]

5569029654


Brygga

Fritidshus

Sjötransport


logo-image

Om Oss

ML Byggkonsult erbjuder entreprenad för bryggor och fritidshus i Stockholms skärgård.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

Magnus Lindquist Byggkonsult AB

Org nr: 5569029654
Mariehällstorget 6
168 72 Bromma
Tel: 08-420 028 68

Hitta hit