Bygga Brygga

RING OSS - 08-420 028 68

Bygga brygga

vilken bryga vill du bygga?

Stockholms skärgård är en underbar plats att vistas i, bygga fritidshus i, bada och umgås på. Här har generationer av människor njutit och allt fler upptäcker de fina platser som finns att bygga och bo under sommaren på. Men det blir ingen badsommar utan en riktig brygga. Därför erbjuder vi våra tjänster att bygga brygga i Stockholms skärgård.

Hur du än önskar dig din brygga, är det alltid bäst att ta kontakt med oss när du planerar att bygga brygga. Av oss får du kostnadsfri offert!

Planera för din brygga först

När du ska bygga en brygga invid vattnet, bör du först planera hur bryggan ska se ut, och tänka på hur ni kommer att använda den. Dessutom är det alltid bra att ta reda på hur botten ser ut, där bryggan ska stå. Ju mer du vet om underlaget för bryggan, desto bättre kommer valet av brygga att bli. Det är lätt hänt att du underskattar naturens krafter vid val av brygga.

Vi kan ge hjälp, tips och råd om vilken slags brygga som passar just på den plats som du önskar dig din brygga. Redan nu har vi många nöjda kunder som vi har hjälpt att anlägga, gjuta och bygga brygga i Stockholms skärgård och vi har arbetat som konsulter i många år just i dessa frågor för bygg- och entreprenadföretag i skärgården.

Hur ser naturen ut?

Beroende på hur sjöbotten ser ut, finns det olika konstruktioner för en brygga som passar bäst. Hur djupt är det där du tänker dig att bryggan ska stå? Är det mindre än 3 meter djupt, så att du bottnar, kan det räcka med att påla en brygga och sedan bygga en konstruktion som timret sedan kan vila på. Men om det är djupare än 3 meter, bör du bygga en stenkista, och gjuta en grund för den. Sedan bygger du på med timmer ovanpå. En sådan bör du även bygga trappor till och eventuellt räcken kring den, så att ingen ska ramla i, av misstag.

Ju mer utsatt som bryggan är, desto mer bastant bör du bygga den. I vissa fall, kan det vara bäst att bygga en flytbrygga, som anpassar sig efter starka vindar. Den drar du upp till vintern så att den blir skyddad mot starka höststormar och skonas från den stränga vintern.

Finns det klippor och stenar där du vill bygga brygga, bör du anpassa den efter klipporna och stenarna. Ibland kan den bästa lösningen vara att samla stenarna som då kan utgöra en grund för bryggan, alternativt så gjuter vi en grund för bryggan i cement som formar sig efter klippan, och sedan bygger med timmer ovanpå.

Hur ska du använda bryggan?

Vilken form som du sedan önskar att bryggan ska ha, bör utgå ifrån hur du kommer att använda den. Vill du ha en rak, L-formad eller T-formad brygga? Här är valet avgörande om hur du kommer till bryggan, eventuellt med båt. Om du vill kunna skydda båten mot starka vindar, finns det skäl att bygga en liten marin för båten, eftersom du bör räkna med de starka krafter som både båt och brygga kommer utsättas för.

Magnus Lindquist Byggkonsult AB


Mariehällstorget 6
168 72 Bromma

08-420 028 68

[javascript protected email address]

5569029654


Brygga

Fritidshus

Sjötransport


logo-image

Om Oss

ML Byggkonsult erbjuder entreprenad för bryggor och fritidshus i Stockholms skärgård.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

Magnus Lindquist Byggkonsult AB

Org nr: 5569029654
Mariehällstorget 6
168 72 Bromma
Tel: 08-420 028 68

Hitta hit